.

Joanne Shaw Taylor

Jupiler Stage

Joanne Shaw Taylor is dé ontdekking van Dave Stewart (Eurythmics) toen zij nog maar 16 jaar oud was. Ze liet zich in haar tienerjaren inspireren door artiesten zoals Stevie Ray Vaughan, Albert Collins and Jimi Hendrix. Nu, op 31-jarige leeftijd wordt ze vergeleken met haar mannelijke evenknie, de gitaar virtuoos Joe Bonamassa. Door o.a. de Sunday Times is ze geprezen voor haar “Killer licks, soaring solos and heart-wrenching vocals” en het muziekblad Blues Matters! omschrijft haar als “het nieuwe gezicht van de blues“.

 

In 2009 kwam haar debuutalbum White Sugar uit en kort daarop volgde haar tweede album Diamonds in the Dirt. Ze won verschillende prijzen waaronder tweemaal die voor beste vrouwelijke zangeres op de Britse Blues Awards evenals de prijs voor songwriter van het jaar voor Same As It Never Was van het album Diamonds in the Dirt.

 

In september 2016 kwam haar vijfde album Wild uit. In 2017 zal ze zeer intensief touren, waarbij ze o.a. Paradiso Amsterdam (uitverkocht!) en Parkpop in Den Haag aan zal doen. 

Share this page on social media:

Partners