.

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy (uitgesproken als zjangú makrooi) groeide op in de tropische warmte van Paramaribo. Op zijn dertiende kreeg hij van zijn ouders zijn eerste gitaar en twee jaar later begon hij samen met zijn tweelingbroer Xillan eigen nummers te schrijven. Ze traden op onder de naam 'Between Towers' en werden opgepikt door de Surinaamse radio. In 2014, na twee jaar gestudeerd te hebben aan het conservatorium van Suriname besloot Jeangu zijn muzikale carrière voort te zetten aan de andere kant van de oceaan, in Nederland. Er ontstond een samenwerking met producer Perquisite en hij werd getekend bij diens label Unexpected Records.

Op zijn debuut-EP 'Brave Enough', die uitkwam op 7 april 2016, staan Jeangu's soulvolle stem en persoonlijke nummers centraal, die zich bewegen van rauw en uitgesproken naar kwetsbaar en intiem. De dag van de release werd hij door 3FM uitgeroepen tot 'Serious Talent' en de week daarop speelde Jeangu zijn eerste single 'Gold' live bij De Wereld Draait Door èn op 3FM.

Hoogtepunten tot nog toe waren zeker onder meer de release van een volledig geanimeerde videoclip voor single ‘To Love is To Hurt’, het optreden met New Cool Collective bij de opening van de Uitmarkt, het gebruik van 'Gold' in een commercial voor HBO serie 'Game Of Thrones' en de nominatie van de 'Brave Enough EP' voor de Edisons in de categorie 'Beste Nieuwkomer'.

Share this page on social media:

Partners