.

3rdMAN bestaat ruim vijf jaar en is gevormd door en rond de van Vlaamse oorsprong singer-songwriter Jo De Roeck. Jo schrijft vanuit een akoestische setting songs waarbij hij zichzelf op gitaar of piano begeleidt. Tijdens de talloze repetities met de andere bandleden worden deze dan vaak gearrangeerd tot stevige rocksongs.

Na één album, één E.P. en vier singles in eigen beheer te hebben uitgebrcht werd 3rdMAN vorig jaar getekend door het label M.A.R.S. Worldwide Music. Afgelopen jaar werd er een start gemaakt aan hun eerste officiële debuutalbum '10', welke recentelijk is uitgekomen. De pre-productie was in handen van de legendarische producer Shell Schellekens (o.a. Twilight Zone, Golden Earring).

De band heeft duidelijk eigen sound weten te creëren, en zowel op dit debuutalbum als live laten de heren zien wat ze in huis hebben. 3rdMAN borduurt voort op de traditie van Engelse rockbands als Led Zeppelin, Deep Purple en The Beatles maar weet dit op geheel eigen wijze te combineren met een Americana saus.

Share this page on social media:

Partners